Ainekset kahdelle:
1 fenkoli
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl risottoriisiä

5 dl kasvisilientä
½ tl sahramia
½ tl kurkumaa
suolaa ja pippuria
200 g kampasimpukoita
voita
pala parmesaania
avocado
sitruuna
Sulata kampasimpukat ohjeen mukaan, valuta ja kuivaa pinnat. Kampasimpukat paistetaan kun kaikki muu on valmista.
Aloita risoton teko. Ota fenkolista talteen tillimäiset tupsukat (käytä ne myöhemmin koristeluun) ja pilko fenkoli paloiksi. Kuumenna öljyä pannulla ja ala paistaa fenkolia, lisää hetken kuluttua hienonnettu punasipuli ja valkosipulit. Laita kasvisliemi kuumenemaan. Laita lasiin kuumaan veteen sahramia ja anna värin liueta. Kun fenkolit ja sipulit ovat pehmennet, lisää pannulle risottoriisi ja kurkuma. Kaada kauhallinen kasvislientä kerrallaan ja anna imeytyä riisiin. Lisää myös sahramivesi.
Tällä välin voit survoa haarukalla avokadon muusiksi, lisätä pyreeseen sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Laita seos pursottimeen ja jätä jääkaappiin odottamaan. Kun risotto alkaa näyttää valmiilta, n. 20 min. kuluttua, tarkasta maku. Lisää mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. Mausta parmesaaniraasteella (n. ½ dl) ja nokareella voita.
Nyt voit asetella lautaselle lisukesalaatin ja laittaa pannun kuumenemaan kampasimpukoita varten. Laita pannulle öljyä ja paista kampasimpukoita minuutti, käännä ja paista vielä puoli minuuttia toiselta puolelta.
Tällä välin pitää toimia nopeasti. Pursota lautaselle pari nokaretta avokadopyreetä, asettele risottoannos, koristele fenkolitupsuilla ja vuole päälle parmesaanilastuja. Purista kampasimpukoille sitruunamehua ja mausta ne ripauksella suolaa ja mustapippuria. Nosta kuumat kampasimpukat lautaselle. Täytyy sanoa että annoksesta tuli paitsi kaunis ja erittäin maukas, niin uskallan sanoa myös että se oli hyvää ravintolatasoa! Tällaiset hienostuneet maut kyllä puhuttulevat minua joten kokeile sinäkin joku kerta!
Ruokajuoma toimii Torresin hedelmäinen Moscatelista ja Gewürtraminerista valmistettu Vina Esmeralda.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti