lauantai 25. huhtikuuta 2015

Äyriäishuntuun verhoutunut merilohi

Tänään teen lohiruokaa. Vastaavantyyppistä lohta olen tehnyt ennenkin mutta nyt tämä jalostui hiukan erilaiseksi... Tästäkin tulee varmasti hyvää! Lisukkeeksi valmistuu uunissa lohkoperunoita kreikkalaisittain maustettuna ja tietenkin raikasta salaattia. Juomana tarjoan tänään Stony Capen raikasta Chenin Blanc rypäleestä tehtyä valkoviiniä.

Ainekset:
800 merilohta
1 salottisipuli
½ dl tilliä hienonnettuna
1 dl kermaa
½ dl kevytmajoneesia
150 g äyriäissekoitusta
sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria

Aloita lohen käsittelyllä. Poista fileestä nahka ja nypi mahdolliset ruodot pois. Laita lohi annosvuokaan ja ripottele päälle suolaa. Anna suolaantua jääkaapissa pari tuntia.

Kuorrutteen tekoon ei paljon tarvita. Pilko salottisipuli oikein pieneksi silpuksi ja sekoita äyriäisten joukkoon. Lisää majoneesi, kerma ja hienonnettu tilli sekaan. Mausta tilkalla sitruunamehua, lisää suolaa ja mustapippuria. Laita jääkaappiin odottamaan lohen valmistusta.

















Kun ruokailuaika alkaa lähestyä pilko perunat lohkoiksi ja mausta oliiviöljyllä ja kreikkalaisella perunamausteella ja suolalla tai käytä basilikaa, oreganoa, sinapinsiemeniä ja paprikajauhetta sekä tietysti suolaa. Laita uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi.


















Kun perunat ovat kypsyneet puolisen tuntia, voit laskea uunin lämpötilan 175 asteeseen. Levitä kaloille hyvä äyriäissekoitus ja laita uuniin 25 minuutiksi perunoiden kanssa.


Syömään!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti