Työkaverini on tulossa lounaalle. Hän pitää kasvisruoista kuten minäkin. Teen siis linssimuhennosta, johon makuaan antavat myös kikherneet. Teen tarjolle myös naudanjauhelihasta mestarin hernepannupihvejä sekä salaattia. Käytin tähän ruokaan kypsiä linssejä. Kikherneet valmistin kuivatuista, jolloin ne vaativat yön yli likoamisen ja sen jälkeen uuden raikkaan veden ja tunnin keittämisen. Voit käyttää kypsiä kikherneitä ajan säästämiseksi:-).

2 dl keitettyjä kikherneitä
1 sipuli
1 porkkana
2 rkl voita
2 dl kasvislientä (esim. fondista)
1 dl paseerattua chilimaustettua tomaattia
½ tl jeeraa
tilkka kermaa
mustapippuria
Hienonna sipuli ja porkkana niin pieneksi kuin ikinä vaan saat. Olisi hyvä jos ne olisivat samankokoista kuin linssinjyvät. Laita voi kasariin ja ala kuullottaa sipulia ja porkkanaa, viitisen minuuttia riittää.
Huuhtele linssit ja lisää pannulle. Lisää vielä kikherneet, kasvisliemi, tomaatti ja jeera jätä kiehumaan hissukseen kannen alle pariksikymmeneksi minuutiksi. Tarkasta maku, jos kaikki on kohdillaan niin lisää tilkka kermaa ja rouhi päälle vähän mustapippuria.
Sekoita ja nosta tarjolle.

Maukasta, työkaverini tykkäsi kovasti (niin kuin minäkin)!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti