Ainekset:
4 broilerin fileetä
öljyä
pkt pekonia
6 isoa herkkusientä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia
rkl vehnäjauhoa
2 rkl tomaattipyrettä
dl vettä
2 dl kermaa
suolaa, pippuria
rosmariininoksia, timjamia
pari laakerinlehteä
Pilko pekoni ja laita pannulle. Kun rasva alkaa sulaa lisää sipulin ja valkosipuli pannulle. Lisää lopuksi pilkotut herkkusienet ja tomaattisuikaleet ja mausta. Nosta paistos pannulta.
Lisää pannulle öljyä ja ruskista broilerfileet kevyesti, broilerien loppukypsyminen tapahtuu kastikkeen joukossa. Ripottele broilereille suolaa ja pippuria ja nosta pois pannulta. Pannulla on nyt vähän paistamisesta jäänyttä rasvaa, ripottele joukkoon vehnäjauhot ja pyöräyttele muutaman kerran. Kaada vesi pannulle, lisää tomaattipyree ja laakerinlehdet. Sekoita.
Nosta broilerfileet kastikepohjalle ja koko ihana komeus pekoni-sienipaistosta. Kaada päälle purkki kermaa ja anna hautua hetken aikaa jotta broilerit kypsyvät ja maut tasaantuvat. Sitten vaan nauttimaan italialaisittan polentan kanssa ihania metsäisiä makuja. Ja kyytipojaksi sopii esim. italialaisesta sangiovese-rypäleestä valmistettu punaviini.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti