Teinpä sitten kakun äitienpäiväksi, vaikka en mikään leipuri olekaan. Ohje on helppo ja maku pääasia, minähän rakastan italialaista limoncello likööriä. Siitä ajatukseni lähteekin heti siintämään Sisiliaan ja ihaniin sitruunoihin, joita siellä kasvaa kaikkialla...
Mutta nyt takaisin Suomen sateenpieksämään keliin ja leipomaan.
Taikina:
300g vehnäjauhoja
100g voita
200g sokeria
3 keltuaista
Täyte:
500 g ricottajuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
100g sokeria
3 rkl limoncellolikööriä
1/2 limen mehu
Laita vehnäjauhot, sokeri ja munankeltuaiset kulhoon ja sekoita. Lisää jääkaappikylmä voi ja tee nopeasti nyppimällä taikina, joka jää kokkareiseksi, ikäänkuin leivänmurusiksi.
Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Vuoraa 20-25cm irtopohjavuoka rypistetyllä leivinpaperilla ja painele reilu puolet taikinasta vuoan pohjalle, lisää täyte ja laita loppu taikinamurusta kevyesti täytteen päälle.
Paista 170 asteessa 35-40 minuuttia kunnes pinta tuntuu kiinteältä.

Anna jäähtyä ja nauti.
Mutta nyt takaisin Suomen sateenpieksämään keliin ja leipomaan.
Taikina:
300g vehnäjauhoja
100g voita
200g sokeria
3 keltuaista
Täyte:
500 g ricottajuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
100g sokeria
3 rkl limoncellolikööriä
1/2 limen mehu
Laita vehnäjauhot, sokeri ja munankeltuaiset kulhoon ja sekoita. Lisää jääkaappikylmä voi ja tee nopeasti nyppimällä taikina, joka jää kokkareiseksi, ikäänkuin leivänmurusiksi.
Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Vuoraa 20-25cm irtopohjavuoka rypistetyllä leivinpaperilla ja painele reilu puolet taikinasta vuoan pohjalle, lisää täyte ja laita loppu taikinamurusta kevyesti täytteen päälle.
Paista 170 asteessa 35-40 minuuttia kunnes pinta tuntuu kiinteältä.

Anna jäähtyä ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti