perjantai 8. toukokuuta 2015

Valkoviinissä haudutettua purjoa sekä polentaa

Ystäväni on tulossa käymään, hän on toimittanut minulle vähän asioita ja saa ruokaa palkakseen, toivottavasti riittää korvaukseksi! Lisukkeiden kanssa syödään lohta. En anna tässä lohiohjetta, sen voit tehdä miten haluat, minä teen lohen uunissa ja päälle tulee vähän dijon-sinappia ja kapriksia. Pääosassa on lisuke ruokaan, siis purjo. Teen myös maukasta polentaa, jossa on parmesaania sekä tomaatti-chili salsaa. Ruokaohje on kahdelle.

Valkoviinipurjon ainekset:

1 iso purjo
2 rkl voita
1 dl valkoviiniä
ripaus suolaa, ruokokidesokeria ja mustapippuria
½ tl timjamia


Halkaise purjo ja huuhdo se hyvin. Suikaloi purjo ja kuullota voissa muutama minuutti. Lisää joukkoon viini ja anna hautua noin 20 minuuttia kannen alla. Mausta ja tarjoile lohen ja muiden lisukkeiden kanssa.







Polenta:

1 dl polentajauhoja
4 dl kasvislientä
2 rkl öljyä
vähän suolaa (jos tarvitsee) ja mustapippuria
voita
parmesaaniraastetta



Kiehauta kasvisliemi ja lisää polentajauho vatkaten joukkoon. Anna kypsyä hiljalle noin 6 minuuttia. Lisää pari nokaretta voita, vähän mustapippuria sekä vastaraastettua parmesaania. Laita vielä parmesaania pöytään, jotta voit lisätä sitä halutessasi polentan päälle.





Tomaattisalsan voit tehdä jo aikaisemmin. Halkaise n. 12 kirsikka tomaattia, pilko mukaan puolikas punaista chiliä ja vähän pilkottua persiljaa. Laita kulhoon ja lisää suolaa, mustapippuria ja hyvää oliiviöljyä. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ja odottamaan ruokailua.



Hyvinhän tuo maistui ja lautaselle kerääntyivät lohen lisäksi lisukkeet Italian väreissä. Ruokajuomaksi raikasta sitruunavettä sekä Stony Capen Chenin Blancia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti