keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Skotlantilaiset kananmunat

Minulla oli viikonlopulla vieraita. Seuraavana päivänä heillä oli menoa ja päivällinen tarjolla vasta illemmalla. Tein siis aamiaiseksi reilusti syötävää, jotta nälkä pysyy loitommalla kauemmin. Oikeastaan tästä tuli brunssi kaikkine oheistuotteineen: leipiä, leikkeleitä, vihanneksia, tuoremehua, kahvia, juustokakkua jne. Ja nälkä lähti!

Ainekset:

4 keitettyä kananmunaa
400g jauhelihaa
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 tl meiramia
2 rkl ketsuppia
1 rkl sweet chili kastiketta
½ sipuli/ pieni sipuli erittäin hienoksi pilkottuna

Panerointiin:

1 dl korppujauhoja
2 tl paprikajauhetta

Päälle reilusti juustoraastetta, esim. emmentaalia.

Keitä munia esim. 7-8 min. Jäähdytä ja kuori.
Sekoita jauhelihataikina ja jaa se neljään osaan. Painele jauheliha litteäksi levyksi, nosta muna keskelle ja taputtele taikina munan ympärille.


Yritä sulkea saumat huolella, jotteivat ne aukea uunissa. Kun saat pallot valmiiksi, pyöritä ne panerointiseoksessa ja nosta uuninpellille. Laita päälle keko juustoraastetta ja paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min.

Nosta aamiaispöytään ja herkuttele!

Ps. Aamiaispöydässä virisi keskustelua skotlantilaisten munien muunkinlaisesta käytöstä, nämä ovat hyviä esimerkiksi piknikillä, koska ne maistuvat myös kylminä. Salaatteja ja leipiä vaan koriin munien kaveriksi ja menoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti