lauantai 20. helmikuuta 2016

Mustapapu-chorizokeitto

Eilen tuli illalla vieraita ja tarjosin matkalaisille iltapalaksi keittoa. Yhdistelin tässä reseptissä Espanjan ja Kuuban makuja. Keitto on helppo tehdä ja varmasti maukasta. Paahdettu chiapatta (nyt tuli Italiakin mukaan) tai jokin muu vaalea leipä sopii kaveriksi.

Ainekset:
200 g chorizonakkeja
1 ps herne-maissi-porkkanaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 sipuli
2 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
300 g mustapapuja
300 g raakaa perunaa paloina
8 dl lihalientä
oliiviöljyä
muutama timjaminoksa
1 tl savupaprikajauhetta
mustapippuria

Kuutioi makkara ja pilko sipulit. Kuullota öljyssä hetki pannulla. Lisää perunat ja tomaatit ja jatka kuullotusta vähän aikaa. Lisää tomaattipyree ja lihaliemi. Heitä kattilaan muutama timjaminoksa.



Keitä kunnes perunat ovat puolikypsiä ja lisää sitten valutetut ja huuhdellut mustapavut, herne-maissi-porkkana ja mausteet. Anna kiehua vielä viitisen minuuttia. Tarkasta maku ja lisää vielä keiton pinnalle timjamin lehtiä. Tarjoa hyvän paahdetun leivän kanssa!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti