lauantai 27. helmikuuta 2016

Vihreä broileri-parsakaali-gorgonzolakastike

Lauantaina jumpan jälkeen (käyn usein jumpassa lauantaisin), on kauhea nälkä ja mukava saada ruokaa nopeasti. Tämän kastikkeen valmistaminen on sellaista. Pieniksi silputut ainekset ja broilerfilee kypsyvät nopeasti. Tänään minulle on lisukkeena italialaista farroa, sille ei edes ole kunnon suomalaista nimeä, mutta lähimpänä on spelttivehnä. Sen valmistus kestää, farro pitää liottaa yön yli ja keittää reilu puolisen tuntia. Voit laittaa hyvin riisiä kastikkeen kaveriksi farron sijaan.

Ainekset kahdelle:

250g broilerfileetä
1 pieni parsakaali
1 sipuli
70g gorgonzolaa
2 dl kermaa
1 tl timjamia
mustapippuria
öljyä
1 rkl maizenaa
(½ chili)


Laita riisi tai farro kysymään.
Pilko sipuli ja parsakaalin muut osat paitsi kukinnot, hyvin pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää palat pannulle. Kuullota niihin läpikuultava väri.
Lisää pannulle broilerfileet ja paista kevyesti, broileri kypsyy sitten loppuun kastikkeessa ja pysyy mehukkaana. Lisää pannulle gorgonzola, kerma, timjami ja mustapippuri. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta kymmenisen minuuttia. Lisää lopuksi maizena ja sekoita minuutin verran...valmista.
Kastikkeen kiehuessa valmista kukkakaalin kukintoja mikrossa täydellä teholla 3 minuuttia. Ripottele sitten joukkoon suolaa ja voinokare ja laita mikroon minuutiksi. Sekoita. Mikrossa valmistettuna parsakaalin väri säilyy eikä siitä tule liian kypsää, kun muutaman minuutin pitää uunissa.

Laita lautasen pohjalle riisi tai farro ja asettele kastiketta päälle. Koristele parsakaalin kukinnoilla ja halutessasi muutamalla chilipalalla. Ruokajuomana maistuu Savia Viva familia xarel.lo, pirteä ja hapokas luomuviini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti