Possun sisäfilee on hyvää ja edullisista ruokaa ja sienikastikkeen kera jopa ihan herkkua. Tällä kertaa makuun tulee myös kirpeyttä, marinadiin tulee inkivääriä ja sienikastikkeeseen sitruunaa ja tulista sinappia. Kerma pehmentää makuja, mutta kyllä kirpeät ainekset valmiista kastikkeesta maistaa.
Marinadi lihalle:
3 valkosipulinkynttä
2 tl pilkottua inkivääriä
½ dl soijakastiketta
½ dl öljyä
2 rkl chilikastiketta
1 tl mustapippuria
Ainekset:
500g porsaan sisäfilettä
2 dl kermaa
iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
2,5 dl suppilovahveroita (pakasteesta, itse kerättyjä)
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl persiljaa
1 rkl tulista Turun sinappia
puolikkaan sitruunan mehu
öljyä, voita
Pilko marinadin valkosipulit ja inkivääripalat, lisää muut aineet ja sekoita. Laita filee pakastuspussiin ja kaada marinadi sinne. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai esim.yön yli.
Ota file lämpiämään tuntia ennen valmistusta. Kuivaa lihan pinta ja poista mahdolliset kalvot. Leikkaa filee reilun sentin siivuiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista öljyssä fileisiin ruskea pinta. Nosta lihat lautaselle odottamaan.
Valmista kastike: lisää voita paistinpannulle, jossa paistoit lihan. Lisää joukkoon sienet ja pilkottu sipuli. Kun ne ovat hetken hautuneet lisää kerma ja mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja sinapilla. Anna kastikkeen kiehua hetki ja tarkista vielä maku. Lisää lihat kastikkeeseen ja anna lämmetä. Purista lopuksi sitruunamehua kastikkeeseen ja ripottele persiljaa pinnalle.
Tarjoa perunoiden tai kasvisten kanssa. Ruokajuomaksi sopii Les Grands Arbres Ranskasta. Viini on luomutuotantoa ja siinä on mukavan pehmeä ja täyteläinen maku.
Ja hyvää ystävänpäivää!
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti