maanantai 22. helmikuuta 2016

Punajuuri-vuohenjuustolasagne

Tässä ohjeessa yhdistyy kaksi ihanaa ainesosaa: punajuuri ja vuohenjuusto. Ja lasagnehan nyt on jokaisen mielestä hyvää! Täytyy sanoa että aikaa ja vaivaa ruoan valmistamiseen menee, mutta on se kaiken sen vaivan arvoista, lopputulos oli suussulavaa kaikkien ruokailijoiden mielestä!

Ainekset:

16 lasagnelevyä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
600 g keitettyä punajuurta raasteena
(laita myös keittoveteen suolaa ja pari timjaminoksaa)
3/4 tl suolaa
2 rkl tuoretta timjamia
mustapippuria

300 g vuohenjuustoa

Juustokastike:

50 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 l kevytmaitoa
1/2 tl suolaa mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
100 g mozzarellaraastetta.
Pinnalle 100 g mozzarellaraastetta


Keitä punajuuret kypsiksi suolalla ja timjamilla maustetussa vedessä. Kuori ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit paistokasarissa öljyssä. Lisää punajuuriraaste. Mausta suolalla, timjamilla ja mustapippurilla. Anna paistoksen muhia hetki kannen alla.


Juustokastiketta varten sulata rasva pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada joukkoon kolmannes maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito pikkuhiljaa. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste ja mausta.
Viipaloi vuohenjuusto. Kaada voidellun lasagnevuoan pohjalle punajuurta ja juustokastiketta ja levitä päälle 4 lasagnelevyä. Lisää levyjen päälle punajuurta ja juustokastiketta ja vuohenjuustoa viipaleita.



Toista näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja 100g juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. Ruoan kanssa nautimme tänään
Sartori Marani Appassimento valkoviiniä, joka on kevyen sitruksinen, hennon aprikoosinen, mausteinen ja sopii hyvin juustoiselle ruoalle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti