tiistai 14. kesäkuuta 2016

Flat Iron Steakia ja vihanneksia grillissä

Kaupasta löytyi taas viikonlopuksi jotain, mitä ei ole tullut ennen valmistettua. Tällä kertaa se oli litteää naudanlihaa. Tehtaan edustaja oli paikalla tuotetta esittelemässä ja siitä se sitten lähti. Illan mittaan piti tutustua naudan ruumiinrakenteeseen oikein kunnolla, jotta kävi selväksi mistä osasta kyseinen liha oli leikattu.

Ainekset:


600 g Flat Iron Steakia
suolaa
mustapippuria
2 tl oliiviöljyä
rosmariinin oksa


pieni kukkakaali
kesäkurpitsa
timjamia
suolaa
mustapippuria myllystä



Leikkaa kesäkurpitsa siivuiksi ja itketä ne suolalla. Leikkaa kukkakaali siivuiksi tai lohko paloiksi.Laita kumpaistenkin siivujen päälle öljyä ja timjamia sekä suolaa ja pippuria. Aloita grillaus kesäkurpitsalla. Lisää hetken kuluttua kukkakaalinsiivut. Nosta sitten vihannekset esim. foliovuokaan ja grillin ylähyllylle tai sivuun miedommalle lämmölle. Nosta grillin lämpötilaa ja ota liha käsittelyyn.


Ota liha huoneenlämpöön jo  tuntia ennen grillausta. Kuivaa liha talouspaperilla. 
Laita lihan pintaan öljyä ja rosmariininlehtiä. Grillaa lihaa n. 3 min./puoli kuumalla grillillä, suolaa ja pippuroi ja nosta sitten liha vetäytymään folion sisään.


Leikkaa liha muutaman minuutin päästä hieman poikkisyin puolen sentin siivuiksi ja laita tarjoiluastiaan. Kaada folioon jäänyt neste lihojen päälle.







Nauti kasvisten ja esim. mummonkurkkujen kera tai salaatin kanssa. Liha oli ihanan mureaa, joten sitä kannattaa  kokeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti