keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Mereneläviä grilliin!

Suurena merenelävien ystävänä suositten laittamaan grilliin muutakin kuin pihvejä tai makkaroita, vihannesten lisäksi. Nykyisin kun on niin ihania mereneläviä saatavana jopa tuoreena! Parin tunnin marinointi antaa mukavaa raikkautta ja yrttisyyttä herkuille. Tein tämän herkun mökillä iltapalaksi, lisukkeeksi vielä pala tuoretta (itsetehtyä) patonkia ja katkaraputuorejuustoa.


Ainekset kahdelle:


4 tuoretta tai pakastettua jättirapuvarrasta
1 tuore mustekalatuubi
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
½ sitruunan kuori raastettuna sekä sen  mehu
muutama timjamin oksa
1 pieni rosmariinin oksa


Leikkaa mustekalatuubi reilun puolen sentin viipaleiksi/ renkaiksi. Kuivaa ravut jos käytät pakastettuja. Levitä ravut ja mustekalat esim. pakkauspaperiinsa maustamista varten. Pirskottele öljy kalojen päälle ja lisää pilkotut yrtit ja muut mausteet. Pyörittele aineksia ja kääri paketti kiinni, anna maustua kylmässä pari tuntia.




Kuumenna grillin sileä parilalevy kuumaksi. Nosta mustekalarenkaat parilalle, öljyä ei tarvita koska sitä oli jo marinadissa. Paista mustekalaa pari minuuttia, lisää katkaravut. Katkaravut tarvitsevat vain minuutin per puoli kypsyäkseen, silloin niissä säilyy ihana napakkuus. Tarjoile kuumat herkut heti leivän, juuston ja raikkaan valkoviinin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti