torstai 16. kesäkuuta 2016

Kesäkeittoa odotellessa

Niin paljon tekisi mieli kesäkeittoa, mutta kaikkia aineita ei vielä saa tuoreena. Kompromissina päädyin valmistamaan kesäistä keittoa, jossa aineet ovat tuoreita tai ainakin tuoreena pakastettuja. Väreiksi valitsin vain valkoista ja vihreää, punasipulin väri liukenee/häviää keittoon.
Keitosta tuli mielettömän hyvää ja maku tuo mieleen kesäkeiton, vaikka aineet ovatkin vähän erilaiset. Kaveriksi vielä Rostenin Crusta Rustica moniviljaleipää.

Ainekset:

n. 400 g uutta perunaa
1 pieni kukkakaali
n. 1/2 parsakaalia
1 uusi punainen tai valkoinen kesäsipuli varsineen
4 palaa pakastepinaattia
100 g herneitä
dl vettä
1 kasvisliemikuutio
10 kokonaista valkopippuria
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl kevytmaitoa
1tl suolaa

Pese perunat hyvin ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Irrottele kaalien kukinnot ja hienonna varret. Hienonna sipuli varsineen. Keitä perunoita, kaalien varsipaloja, valkopippureita ja sipulia kasvisliemessä noin 10 minuuttia.




Lisää kukkakaalien kukinnot, vehnäjauho-maitoseos (vatkaa jauhot maidon joukkoon) sekä suola ja jatka kypsennystä 4-5 minuuttia. Lisää parsakaalin nuput ja sipulinvarret. Kiehauta. Lisää herneet ja anna keiton hautua pari minuuttia, jotta herneetkin kypsyvät.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti