Keitosta tuli mielettömän hyvää ja maku tuo mieleen kesäkeiton, vaikka aineet ovatkin vähän erilaiset. Kaveriksi vielä Rostenin Crusta Rustica moniviljaleipää.
Ainekset:
1 pieni kukkakaali
n. 1/2 parsakaalia
1 uusi punainen tai valkoinen kesäsipuli varsineen
4 palaa pakastepinaattia
100 g herneitä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
10 kokonaista valkopippuria
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl kevytmaitoa
1tl suolaa

Lisää kukkakaalien kukinnot, vehnäjauho-maitoseos (vatkaa jauhot maidon joukkoon) sekä suola ja jatka kypsennystä 4-5 minuuttia. Lisää parsakaalin nuput ja sipulinvarret. Kiehauta. Lisää herneet ja anna keiton hautua pari minuuttia, jotta herneetkin kypsyvät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti