Perheeni oli viime viikonloppuna mökillä viikonloppua viettämässä. Savustettu kana oli pyörinyt mielessäni useaan otteeseen jo keväällä, joten päätin valmistaa sellaista mökillä meidän ihanassa savustimessamme. Tai itse asiassa kyllä ulkoistin pojalleni savustustyön! Tässä olisi oivaa juhannusruokaa, jos olet vielä vailla inspiraatiota.
Aloita broilerista. Kuivaa ja marinoi linnut haluamallasi mausteseoksella. Minä käytin tähän Poppamiehen Louisiana Chicken Rubia ja ruokosokeria. Sokeri lisää rapeutta nahan pintaan. Tämän vaiheen tein vuorokautta ennen savustustamista.
Ainekset broilerille:
2 maustamatonta broileria
60 g mausteseosta (Poppamies)
2 rkl ruokosokeria
Broilerin kypsennysaika on noin tunti tai kunnes sisälämpötila on 75 astetta. Laitoimme broilerit rei'itetylle foliovuoalle ja päällekin foliota, jottei nahka savuunnu mustaksi. Savun maku kyllä imeytyy pakettiin. Sauhuttele n. 60 min ja kokeile onko tipu kypsää. Tuikkaa terävällä tikulla eri puolille lintua ja jos valuva neste on ihan kirkasta, on lintu kypsä. Tai mittaa sisälämpötila mittarilla. Laita vielä kansi kiinni ja anna muhia 5 min. Broileristamme tuli oikein maukasta ja se pysyi mehukkaan kosteana.
Ainekset kastikkeeseen:
2 dl piimää
1 dl majoneesia
2 rkl paahdettua sipulia
¼ dl lehtipersiljaa hienonnettuna
¼ dl ruohosipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
¼ tl suolaa
¼ tl paprikamaustetta
¼ tl mustapippuria
Sekoita piimä ja majoneesi keskenään. Murusta paahdettu sipuli sormissa. Lisää kastikkeen muut ainekset ja sekoita. Anna tekeytyä tunti ennen tarjoamista. Siis sen aikaa kun broileri savustuu.
Tarjoa savustettu broileri raikkaan, värikkään salaatin ja ranch-kastikkeen kera hyvää viiniä unohtamatta, meillä oli ranskalaista Chateauneuf de Papea!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti