torstai 24. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen jälkikaikuja, mämmikääretorttu

Turun Sanomissa oli päivää ennen pääsiäistä mämmiseuran puheenjohtajan (en nyt muista nimeä) juttu ja kääretorttuohje. Minä toimin vaan virallisena valvojana kun poikani Ville kokkasi ohjeen mukaisen tortun meille kahvipöytään. Emme tehneet ohjeessa olevaa sabayon-kastiketta vaan ihan kaupan Creme Vanilla kastikkeen, piti vähän oikaista...



Pohja:
250g mämmiä
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1 dl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhoa
1 tl sokeria

Täyte:
kermaa ja sokeria




Kaikki pohjan ainekset vain sekoitetaan. Paistetaan uunissa 190 astetteessa n. 20 minuuttia. Jäähtyneelle torttulevylle levitetään vatkattu kermavaahto.



Meillä päälle ripoteltiin myös tomusokeria ja valkosuklaata. Hyvää oli, aika suklaisen makuista ja maku parani vanhetessa, viimeiset palat olivat herkullisimmat. Suosittelen tekemään päivää ennen tarjoilua!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti