Tee punajuurille kaveriksi kotimaisista kesäkurpitsoista ja ahvenfileistä näyttävä, kevyt ja tosi helppo kala-annos.
Muhennetut punajuuret:
kilo punajuuria
vettä
3 rkl balsamicoa
suolaa, pippuria
sokeria
2 dl hyvää kermaa
Keitä kilo tuoreita punajuuria pehmeähköiksi noin tunnin ajan. Kaada vesi pois, anna hetki jäähtyä, pue kumihanskat käteen ja kuori punajuuret ja pilko ne lohkoiksi, paloiksi tms. Laita kattilaan sulamaann nokare voita ja heitä punajuurikuutiot sekaan. Lisää kattilaan suolaa, sokeria, pippuria, balsamicoa ja kermaa. Hauduta n. 10 min.

Kesäkurpitsa-ahvenrullat:
1 kesäkurpitsa
6 ahvenfilettä
½ sitruuna mehu
suolaa, mustapippuria
rkl oliiviöljyä
½ dl parmesaania
Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin lastuiksi juustohöylällä. Levitä lastut alustalle. Leikkaa ahvenfileet pitkittäin puoliksi ja asettele kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Purista päälle sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla (suolaton sitruunapippuri käy myös). Kääri rullalle ja nosta uunivuokaan ja ripottele päälle oliiviöljyä ja raasta parmesaania. Minulle jäi pari lastua ilman täytettä, mutta heitä ne vaan rullalle ja mukaan paistumaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 15 min. Nauti syksyn mauista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti