perjantai 5. syyskuuta 2014

Muhennetut punajuuret ja kesäkurpitsa-ahvenrullat

Syksyllä on mukava nauttia kotimaisista juureksia ja kasviksia, jotka ovat nyt herkullisimmillaan. Kaikenlaiset uunissa paahdetut juurekset ovat ihania, mutta niin on myös tämä punajuurista tehty muhennos. Siinä maistuu ihana täyteläinen syksy.
Tee punajuurille kaveriksi kotimaisista kesäkurpitsoista ja ahvenfileistä näyttävä, kevyt ja tosi helppo kala-annos.

Muhennetut punajuuret:

kilo punajuuria
vettä
3 rkl balsamicoa
suolaa, pippuria
sokeria
2 dl hyvää kermaa

Keitä kilo tuoreita punajuuria pehmeähköiksi noin tunnin ajan. Kaada vesi pois, anna hetki jäähtyä, pue kumihanskat käteen ja kuori punajuuret ja pilko ne lohkoiksi, paloiksi tms. Laita kattilaan sulamaann nokare voita ja heitä punajuurikuutiot sekaan. Lisää kattilaan suolaa, sokeria, pippuria, balsamicoa ja kermaa. Hauduta n. 10 min.















Kesäkurpitsa-ahvenrullat:

1 kesäkurpitsa
6 ahvenfilettä
½ sitruuna mehu
suolaa, mustapippuria
 rkl oliiviöljyä
½ dl parmesaania







Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin lastuiksi juustohöylällä. Levitä lastut alustalle. Leikkaa ahvenfileet pitkittäin puoliksi ja asettele kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Purista päälle sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla (suolaton sitruunapippuri käy myös). Kääri rullalle ja nosta uunivuokaan ja ripottele päälle oliiviöljyä ja raasta parmesaania. Minulle jäi pari lastua ilman täytettä, mutta heitä ne vaan rullalle ja mukaan paistumaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 15 min. Nauti syksyn mauista!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti