keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Munakasrulla tateilla ja lammasmakkaralla

Syksy saa ja tatteja löytyy, minäkin löysin syksyn ensimmäiset sieneni. Pari rasiaa paistoin pakkaseen, mutta pitäähän näitä toki tuoreenakin syödä, joten päätin sujauttaa sienet munakasrullaan. Tähän rullaan tuli myös lammasmakkaraa, sen voi jättää poiskin tai laittaa esim. jotaikin kinkkua paistokseen. Tämä rulla valmistuu nopeasti ja siitä riittää yhdelle hengelle pientä iltapalaa pariksi illaksi. Maistuu myös aamulla...

Pohja:

4 munaa
suolaa
1dl vehnäjauhoja
pieni loraus öljyä




Täyte:
tatteja tai muita sieniä
3 pientä shalottisipulia
2 lammasmakkaraa
ripaus suolaa
mustapippuria
timjami ja rosmariinia
oliiviöljyä
kirsikkatomaatteja 6-8 kpl
juustoa



Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita pohjan aineet keskenään, anna tekeytyä hetki, ja kun uuni on lämmin, kaada massa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista noin 10-12 min.

Silppua sipulit  ja paloittele sienet. Paista tatteja kuivalla pannulla kunnes nestettä alkaa poistumaan. Lisää sitten pannulle öljyä, jonka jälkeen lisää sipulit. Lisää pannulle myös pilkotut lammasmakkarat ja mausteet. Paista kaikki kypsäksi.

Kun pohja on kypsä, ota se uunista ja levitä täyte sille. Ripottele sienipaistos pohjalle. Lisää täytteen päälle kirsikkatomaatin paloja ja vähän juustoa ja rullaa kuten kääretorttu. Ripota rullan päälle vielä juustoa ja laita hetkeksi uuniin.  Tarjoile vihreän salaatin kanssa. Maistuu kylmänä ja lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti