perjantai 26. syyskuuta 2014

Myskikurpitsakeitto

Syksy ja flunssa-aika. Työkavereita/kavereita on kipeänä ja nyt on itselläkin kurkku karheana. Tuuleekin kauheasti, puiden oksat vaan rapisevat talon seinään. Ajattelin helliä itseäni lempeällä mutta hieman tulisella keitolla ja vetäytyä sen jälkeen fleecepeiton alle televisiota katselemaan ja lepäilemään.

Tarpeet:

noin kilon painoinen myskikurpitsa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
nokare voita
puolikas chili
5 dl kanalientä
1 tl persiljaa
pippuria
(suolaa)
loraus kermaa




Kuori ja pilko kurpitsat, samoin kuin sipulit ja kuullota ne voissa pehmeäksi. Hienonna myös chili pieneksi ja lisää se kattilaan. Lisää kanaliemi. Keitä aineksia noin kymmenen minuuttia. Lisää kuivattu persilja. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lorauta lopuksi tilkka kermaa. Paahda keiton seuraksi pannulla (valkosipulilla maustetulla öljyllä) muutama rapsakka leivänsiivu keiton kaveriksi. Nauti keitosta ja ihanasta lämmön tunteesta, jonka ruoan nauttiminen saa aikaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti