maanantai 1. syyskuuta 2014

Possutournedos, sinappiperunasose ja viinipäärynät

Pitkästä aikaa kotona viikonloppuna. Ihan kuin kesästä olisi jo aikaa enemmänkin, niin nopeasti lämpimät muistot häviää..
Nyt olisi aikaa kokata joten alan nyt possu-muusi-päärynä osastolta. Annos riittää kahdelle nälkäiselle!

Possutournedos:

400g porsaan sisäfileetä
suolaa
1 rkl voita

Sinappikastike:

Pannun huuhdelientä
purkki creme fraichea
2 rkl hyvää sinappia (Dijon)
mustapippuria

Ota liha hyvissä ajoin lämpimään. Leikkaaa filee n. kolmen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna pannu ja lisää rasva, paista pihvejä n. 2 minuuttia molemmin puolin. Nosta paistetut pihvit lämpimälle lautaselle ja peitä foliolla tai laita hetkeksi n. 80 asteiseen uuniin.
Huuhdo paistinpannu vesitilkalla ja kiehauta se, lisää creme fraichea ja kuumenna, lisää sitten sinappi. Rouhi joukkoon vähän mustapippuria.

Sinappiperunasose:

n.8 jauhoista perunaa
purkki creme fraichea
suolaa
2 rkl sinappia

Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja jätä kattila hetkeksi hellalle lämpimälle levylle ja haihduta kosteus pois. Kuori lämpimät perunat ja survo ne murskaimella, haarukalla yms. Itse tein soseen perunapuristimella ja perunat voi laittaa pusertimeen kuorineen! Lisää sitten ranskankerma, suolaa ja sinappia.

















Viinipäärynät:

2 päärynää
½ sitruunan mehu
2 lasia mustikka-aronia-rypälemehua
1 lasillinen punaviiniä
1 laakerinlehti
1 kanelitanko
muutama kokonainen mustapippuri






Kuori päärynät mutta jätä kanta. Leikkaa pyöreä alaosa tasaiseksi ja kostuta päärynät sitruunamehulla.
Kuumenna mehu, viini ja mausteet. Lisää päärynät ja laske lämpötilaa ja anna päärynöiden kypsyä n. 20 minuuttia. Jos liemi ei peitä päärynöitä niin kääntele niitä välillä. Tarjoa kuumana liharuoan lisukkeena.



Laitoin vielä lisukkeeksi höytytettyä parsakaalia.
Sitten vaan ääntä kohti ja huuhteluun maukasta Merlot:ta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti