keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Kania fenkoli-pekonitäytteellä

Joskus täytyy kokeilla vähän uusiakin aineksia. Tälle viikonlopulle valikoitui kani. Olen minä kerran aikaisemmin kania kyllä laittanut, en vaan muista millaisella reseptillä, mutta hyvää sekin oli. Fenkolin ja pekonin savuun vivahtavat aromit sopivat ihastuttavasti kanin makuun.

Ainekset:

1,25kg painoinen kani maksoineen
250g fenkolia
paketti pekonia
3 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
persiljaa
lisukkeeksi riisiä ja salaattia

Pilko fenkoli siivuiksi ja kuori 3 valkosipulinkynttä ja paina ne veitsellä lyttyyn. Laita kattilaan pari desiä vettä kiehumaan, ropsauta joukkoon suolaa ja lisää fenkolit ja valkosipulit. Keitä 15 minuuttia. Nosta fenkolit reikäkauhalla leikkuulaudalle ja pilko ne pienemmiksi paloiksi. Heitä valkosipulin kynnet pois. Säästä maustunut keitinvesi.
Pilko seuraavaksi pekonit ja kanin maksa ja laita pannu kuumenemaan. Laita ainekset kuumalle pannulle ja freesaa hetki ja lisää sitten fenkolinpalat. Mausta suolalla ja pippurilla.
Täytä kanin vatsa seoksella ja sulje se coctailtikuilla ja laita kani uunivuokaan. Ripottele kanin pinnalle suolaa ja pippuria ja oliiviöljyä. Kaada keitinliemi vuokaan ja peitä vuoka foliolla. Paista 180 asteessa tunnin verran, ota pannu uunista ja käännä kani. Ripottele suolaa ja pippuria kanille ja uuniin puoleksi tunniksi ilman foliota.

Valmista lisäkkeeksi riisiä ja laita se laakealle vadille. Nosta kani riisipedille ja kaada liemi riisin joukkoon, siinä on ihanasti makua. Koristele persiljalla ja nauti lisukkeeksi salaattia ja (omatekoista) puneherukkahyytelöä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti