Panna cotta neljälle:

1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeri
2 liivatelehteä
Vadelmat:
3 dl vadelmia
2 rkl sokeria
(tomusokeria)
Liivate likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma ja maito kattilassa. Lisää sokeri kyytiin ja sitten kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita koko ajan. Jätä seos jäähtymään.
Kun kerma on huoneenlämpöistä, kaada se neljään lasiin. Laita panna cotta jääkaappiin. Kun kerma on hyytynyt, voit jakaa vadelmat, joihin on lisätty sokeri, kerman päälle kerrokseksi. Panna cotta säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päiväänkin, kunhan peittelet sen hyvin etteivät muut maut tartu kermaan.Lisää kuitenkin marjat vasta hieman ennen tarjoilua. Voi lisätä pinnalle vielä ennen tarjoilua tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti