keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Panna cotta ja vadelmia

Päivälliseksi on tulossa tuoretta  tonnikalaa anjovis-sipulikastikkeella, mutta ei siitä sen enempää, vaikka se hyvää onkin. Tänään nimittäin otetaan huomion kohteeksi jälkiruoka; panna cotta. Jos et osaa muuta jälkiruokaa laittaa, niin opettele edes tämä.  Panna cotta on italiaa ja tarkoittaa sananmukaisesti ”keitettyä kermaa”. Se on helppo ja herkullinen jälkiruoka.

Panna cotta neljälle:

2dl kermaa
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeri
2 liivatelehteä

Vadelmat:

3 dl vadelmia
2 rkl sokeria
(tomusokeria)


Liivate likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma ja maito kattilassa. Lisää sokeri kyytiin ja sitten kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita koko ajan. Jätä seos jäähtymään.

Kun kerma on huoneenlämpöistä, kaada se neljään lasiin. Laita panna cotta jääkaappiin. Kun kerma on hyytynyt, voit jakaa vadelmat, joihin on lisätty sokeri, kerman päälle kerrokseksi.  Panna cotta säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päiväänkin, kunhan peittelet sen hyvin etteivät muut maut tartu kermaan.Lisää kuitenkin marjat vasta hieman ennen tarjoilua. Voi lisätä pinnalle vielä ennen tarjoilua tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti