2 portobellosientä
pala savukinkkua tms. kuutioina

basilikatahnaa tai tuoretta basilikaa
vajaa desi (sipuli)kermaa
tomaattipyrettä
suolaa, pippuria
tilkka öljyä
pari rkl raejuustoa
kuorrutukseen manchego juustoa
Poista kannat portobelloista ja hienonna ne. Laita pannulle paistumaan tilkkaan öljyä sienenkannat ja kinkkukuutioita .
Kun ne saavat vähän väriä lorauta pannulle kermaa, tomaattipyrettä teelusikallisen verran ja saman verran basilikatahnaa tai silppua tuoretta basilikaa.
Lisää suolaa ja pippuria ja anna paistoksen hetki kiehahtaa kokoon. Laita sienet uunivuokaan ja lisää valmis täyte sienille sekä kummallekin sienelle lusikallinen raejuustoa. Vuole sitten päälle
ihanaa manchegojuustoa ja laita sienet uuniin 20 minuutiksi, kunnes sieni kypsyy ja juusto sulaa.
Manchegon maku vaihtelee pehmeästä terävään juuston kypsennysajasta riippuen: alle kolme kuukautta kypsennetty on mieto (curado), yli kolme kuukautta kypsennetty (viejo) on jo voimakkaampi ja yli vuoden kypsennetty manchego on mustakuorinen, nimeltään en aceite ja voimakkaan makuinen.
Nauti vihreän salaatin kanssa. Voi miten gutaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti