sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Marokkolaiset lihapullat, vihanneksia ja jugurttia

Taas tekee kauheasti mieli lihapullia...jotain vähän eri makuista kuitenkin. Niinpä siis tekemään marokkolaisia. Mikä sen helpompaa, huomaat kyllä ohjeesta, kaveriksi kasviksia ja valkosipulilla maustettua jugurttia. Ja tämä ruoka on kevyttäkin, öljyä ei tarvita ruokalusikallista enempää ja lihakin on vähärasvaista. Tästä riittää kahdelle nälkäiselle.

Lihapullat:

400g lampaan (tai naudan) vähärasvaista jauhelihaa
1 rkl garam masalaa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä









Sekoita ainekset ja tee kostutetuin käsin n.20 pullaa pannulle. Laita sitten pannu kuumenemaan ja lisää hetken kuluttua oliiviöljy pannulle ja herättele pullerit. Pyörittele pannussa kunnes ne ovat mukavan ruskeitä ja kypsiä ja nostele pyörykät johonkin kippoon odottamaan. Jätä lihoista irronnut maukas rasva pannulle.

Vihannekset:

½ kesäkurpitsa
½ kukkakaali
pala punaista ja/tai keltaista paprikaa
pala purjoa

Lihapullien paistuessa halkaise kesäkurpitsa ja kaavi siemenet pois lusikalla ja laita kesäkurpitsalle vähän suolaa, jotta ylimääräinen neste itkettyy pois. Pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja laita muutamaksi  minuutiksi mikroaaltouuniin kypsymään. Pilko paprika/t suikaleiksi. Kun kesäkurpitsa on hetken itkenyt, pyyhi sen pinnasta ylimääräinen neste pois ja leikkaa siivuiksi. Laita pannulle jääneeseen rasvaan paistumaan ja lisää myös purjo. Lisää hetken kuluttua kukkakaalit ja paprikat ja mausta suolalla ja pippurilla. Kun vihannekst ovat kypsät, lisää lihapullia pannulle, muutaman voit jättää naposteltavaksi seuraavaksikin päiväksi.





Kastike:

1 dl luonnonjugurttia/ turkkilaista jugurttia
1 valkosipulinkynsi

Sekoita puristettu valkosipulinkynsi luonnonjugurttiin ja anna maustua hetki.

Kokoa lautaselle haluasi keko paistosta ja pirskottele päälle valkosipulista jugurttia. Siis nam ja miten helppoa. Lasiin hyvää pehmeää punaviiniä kuten italialainen Barone Montalto.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti