Lohipastramia sain ensi kerran jossain hienossa buffetissä ja ihastuin siihen ikihyviksi. Kysyin kokilta miten se valmistetaan ja sainkin ohjeen, jota en enää muista! No jotain muistan suolaamisesta ja pötköstä jääkaapissa ja nopea paisto... Tämä on nyt oma mausteinen versioni, josta pidän kovasti.
Lohifileen keskipalat
merisuolaa
1tl mustapippuria
1tl roseepippuria
1tl juustokuminaa
Leikkaa ruodottoman ja nahattoman lohifileen paksuimmasta keskiosasta pitkittäin kaksi n.2 cm levyistä palaa. Riippuu tietenkin fileen koosta minkä pituisia paloja saa, minun lohestani sai n. 22-25 cm palat. Käytä loppulohi esim. keittoon. Mausta palat merisuolalla ikään kuin graavasit lohta. Laita lohipalat yksitellen tuorekelmun sisään, rullaa tiukalle rullalle ja laita jääkaappiin suolaantumaan tunniksi.
Tunnin kuluttua pyyhi suolat pois lohesta ja laita paistinpannu kuumenemaan kuumaksi. Pannulle ei laiteta rasvaa, vaan lohipaloja paistetaan molemmin puolin kymmenen sekunnin ajan. Lohen ei siis ole tarkoitus kypsyä läpi, vaan se jää mehukkaaksi ja raakakypsytetyksi sisältä. Nosta lohipalat muutamaksi minuutiksi jäähtymään.
Murskaa morttelissa pippurit ja sekoita mukaan juustokumina. Ripottele mausteseos lämpimille kaloille. Kääri kalat tiukkaan rullaan muovikelmuun ja laita jääkaappiin n. 4 tunniksi tai pakastimeen tunniksi.
Leikkaa kalasta n. sentin siivuja. Pakastetusta saat leikattua siisteimmin siivuja. Nosta esille buffetiin, alkupalaksi tai pilko vaikka salaatin joukkoon. Saat ihania suolaisia, mausteisiä ja mehukkaita kalapaloja!
Pastrami sopii hyvin buffet-tarjoiluun tai vaikka osaksi illanistujaisiin, joissa on tarjolla muutakin pikkusyötävää. Koska minulla ei nyt ole mitään tilaisuuksia menossa eikä tulossa, paloittelin toisen pötkilön käsin lohkoiksi salaatin kanssa, toisesta leikkasin kauniita siivuja aamupalan kaveriksi. Kyllä on hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti