sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Rapeaa kuhaa ja vihreitä papuja italialaisittain

Tänään laitoin vähän kevyempää ruokaa. Kun tuo ruoka vaan maistuu niin hyvin... Eilen oltiin tyttöjen kanssa mun syntymäpäiväillallisilla Wanhan Paronin kellarissa. Tuli syötyä karitsan paahtopaistia ja jälkiruoksi vielä ihana banoffeeta. Siksi tänään vähän kevyempää. Voit toki laittaa lisukkeksi perunaa tai vaikka paahdettua leipää annoksellesi. Kuha on tarkoitus paistaa rapsakaksi eikä papujakaan saa keittää muhjuksi.


Ainekset kahdelle:

300g vihreitä papuja (käytin Pirkka pakastetta)
100g kirsikkatomaatteja
4 kynttä valkosipulia
1sipuli
1 tl paprikaa
ripaus basilikaa, oreganoa ja meiramia
mustapippuria
10 mantelia
suolaa

2 kuhafilettä

öljyä ja voita
suolaa ja valkopippuria

sitruunaa

Lisää jäiset pavut kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä 3 minuuttia.
Laita astiaan jääkylmää vettä odottamaan. Kun pavut ovat valmiit kaada kuuma vesi pois ja laita pavut kylmään veteen niin kypsyminen pysähtyy. Jäähtyneet pavut voit nostaa talouspaperille kuivumaan.
Paista pannulla lohkoiksi pilkottu sipuli ja valkosipuliviipaleet. Lisää pannulle mukaan puolitetut kirsikkatomaatit ja mausta. Lisää hetken kuluttua pavut joukkoon. Sekoita ja lisää vielä morttelissa murskatut mantelit. Pronto!






















Paahdettua kuhaa:
Kuivaa fileet ja mausta ne suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna paistinpannu. Laita öljyä pannulle ja anna kuumentua ja lisää sitten nokare voita. Kun kihinä lakkaa ja voi hiukan ruskistunut, nosta fileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Laita leivinpaperi kalan päälle ja laita lautanen tms. painoksi päälle noin yhdeksi minuutiksi. Näin filee ei käperry kokoon kuumuudesta ja saat tasaisen paistopinnan. Käännä kala ja paista toinen minuutti. Nosta kuhat papupaistoksen päälle, purista fileille sitruunaa ja ala nauttia. Juomaksi sopii raikas Anselmann riesling.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti