sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Lohi-äyriäispastaa ja valkosipulikotiloita

Pastaruokaa ei olekaan tullutkaan hetkeen valmistettua. Tänään valitsin lohi- ja äyriäiskastikkeen pastalle. Idea lähti taas Manhattanin ihanasta (irtomyynti) äyriäistiskistä kun silmääni osuivat  kotilot, jotka on täytetty valkosipulivoilla. Ensin niitä pussin pohjalle ja sitten äyriäissekoitusta. Sitten kalatiskille ja lohta matkaan. Limeä olikin jo korin pohjalle jäänyt vihennespuolelta, joten kermaa vielä ja jotain sopivaa pastaa, päädyin penneen. Jos nuo äyriäiset eivät maistu, niin tee annos pelkästä lohesta, hyvää siitäkin tulee.

Ainekset kahdelle:

300g (ruodotonta ja nahatonta) lohta
100 g äyriäissekoitusta
8 valkosipulivoilla täytettyä kotiloa
1 rkl oliiviöljyä
sipuli
suolaa ja pippuria
1 rkl tilliä
10 roseepippuria murskattuna
hieman paprikajauhetta
80 g raastettua parmesaania
2 limeä
2 dl kermaa
200 g pastaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kotilot menevät uuniin 10 minuutiksi gratinoitumaan, joten laita ne uuniin kun saat kastikkeen ainekset pilkottua ja pastavesi kiehuu.

Kastikkeen teko käy niin nopeasti. Ota kaikki ainekset valmiiksi esille, ota lohesta pois nahka ja kuutio se paloiksi. Kuullota pilkottua sipulia öljyssä, lisää sitten lohikuutiot. Kun lohi saa hieman väriä lisää äyriäiset, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää muut mausteet, raastettu parmesaani ja yhden limetin mehu. Sekoita varovasti ja kaada kerma pannulle ja anna hautua 5 minuuttia. Sekoita sitten keitetty ja valutettu pasta kastikkeen joukkoon.


Asettele pasta lautaselle. Leikkaa toinen lime annospaloiksi ja lisää ne sekä gratinoidut kotilot lautaselle. Voit nauttia kotilot erikseen kuorista tai lisätä ne annoksen päälle, kaada joka tapauksessa kotiloiden sisälle jäävä ihana valkosipulivoi pastan päälle.
Viininä tänään italialainen Custoza Terre in Fiore Organic 2013. Viini on kuiva, keskihapokas, hedelmäinen, kypsän päärynäinen ja hennon yrttinen luomuviini.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti