keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Aasialaisvaikutteinen possufile ja bataattipyre

Aina välillä tekee mieli vähän mausteisempia makuja ja siksi laitoinkin porsaanfileeseen aasialaistyyppisiä mausteita. Valmista lisukkeeksi maukasta ja hieman makeaa bataattipyrettä. Sopivat muuten äärettömän hyvin yhteen; possun mausteisuus taittuu ihan pehmeään pyreseen ja maistuu taivaalliselta.

500 g porsaan sisäfilettä

Mausteseos:
½ tl merisuolaa
2 peperoncino chiliä
½ tl garam masalaa
½ tl jauhettua kanelia
8 kokonaista mausteneilikkaa
1 tl ruokosokeria
1 rkl öljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 sipuli ohuina viipaleina
2 kpl valkosipulinkynttä
loraus soijaa













Tee veitsellä lihaan viiltoja ensin 1 cm:n välein ja sitten ristikkäin toiseen suuntaan. Jauha suola, mausteet ja sokeri morttelissa. Sivele uunivuoan pohjalle 1 tl öljyä ja laita liha vuoan pohjalle viiltopuoli ylöspäin. Hankaa mausteseos huolellisesti lihan viiltoihin. Laita lihan viereen ohuet sipuli- ja valkosipuliviipaleet ja lorauta lihan päälle tilkka soijaa. Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes lihamittari näyttää 65-70 astetta. Lihan pitää jäädä mehukkaaksi.



Bataattipyre:

600 g bataattia                                 
200 g perunaa
1 rkl kasvisfondia
½ litraa vettä
½ tl suolaa 
pari nokaretta voita
3 rkl kermaa

Kuori perunat ja bataatti pieniksi paloiksi. Kuumenna kattilassa voita ja freesaa paloja hetki. Kaada kattilaan vesi, suola ja fondi, keitä n.25 minuuttia. Kaada keitinliemi muuten pois mutta jätä sitä muutama rkl bataatipalojen joukkoon. Survo palaset sauvasekoittimella sileäksi pyreeksi, lisää voinokare ja kermaa ja sekoita vielä tasaiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti