500 g porsaan sisäfilettä
Mausteseos:
½ tl merisuolaa
2 peperoncino chiliä
½ tl garam masalaa
½ tl jauhettua kanelia
8 kokonaista mausteneilikkaa
1 tl ruokosokeria

1 rkl juoksevaa hunajaa
1 sipuli ohuina viipaleina
2 kpl valkosipulinkynttä
loraus soijaa
Tee veitsellä lihaan viiltoja ensin 1 cm:n välein ja sitten ristikkäin toiseen suuntaan. Jauha suola, mausteet ja sokeri morttelissa. Sivele uunivuoan pohjalle 1 tl öljyä ja laita liha vuoan pohjalle viiltopuoli ylöspäin. Hankaa mausteseos huolellisesti lihan viiltoihin. Laita lihan viereen ohuet sipuli- ja valkosipuliviipaleet ja lorauta lihan päälle tilkka soijaa. Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes lihamittari näyttää 65-70 astetta. Lihan pitää jäädä mehukkaaksi.
Bataattipyre:
600 g bataattia
200 g perunaa
1 rkl kasvisfondia
½ litraa vettä
½ tl suolaa
pari nokaretta voita
3 rkl kermaa
Kuori perunat ja bataatti pieniksi paloiksi. Kuumenna kattilassa voita ja freesaa paloja hetki. Kaada kattilaan vesi, suola ja fondi, keitä n.25 minuuttia. Kaada keitinliemi muuten pois mutta jätä sitä muutama rkl bataatipalojen joukkoon. Survo palaset sauvasekoittimella sileäksi pyreeksi, lisää voinokare ja kermaa ja sekoita vielä tasaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti