lauantai 28. marraskuuta 2015

Karitsanlihapullat, punajuuririsottoa ja rucolaa

Eilen vietettiin työpaikan pikkujouluja. Oli kyllä herkkuja tarjolla monenmoista. Tänäänkin haluan silti herkutella. Kaupassa käydessäni tarjottiin maistiaisiksi karitsan niskaa, en nyt sellaista monen tunnin valmistuksen ruokaa jaksanut ruveta tekemään, mutta karitsan luomujauhelihaa ostin ja teen mausteisiä karitsanlihapullia. Lisukkeeksi tule punajuuririsottoa ja rucolaa.

Karitsanlihapullat:

400 g karitsan luomujauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 kananmuna
1 tl suolaa
pari rouhausta mustapippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl kuivattua minttua
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
voita paistamiseen



Ota jauheliha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen lihapullien kypsentämistä. Kuori ja hienonna sipulit ja sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta lihapullia ja paista ne voissa pannulla käännellen.

Punajuuririsotto:
150g säilykepunajuurta
pieni sipuli
valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
2,5 dl risottoriisiä
2 dl kermaa
6 dl kasvislientä
1 dl parmesaaniraastetta
rucolaa
creme fraishea

Pilko punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää punajuuret ja sipulit. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää riisi, kääntele hetken aikaa ja lisää kasvislientä desi kerrallaan. Anna nesteen imeytyä ja lisää taas kasvislientä hiljalleen aina, kun neste on imeytynyt, tähän menee noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon juusto ja kerma ja anna hautua muutama minuutti.



Kokoa annos: nostele risottoa lautaselle, koristele rucolalla, päälle lihapullia ja nokare creme fraishea ja pari rucolanlehteä. Viiniksi sopii etelä-afrikkalainen täyteläinen Whale Cove, jonka maussa on häivähdys suklaata ja vadelmaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti