maanantai 9. marraskuuta 2015

Juustokastike pastalle

Lempeä ja maukas juustokastike on juuri tällaisen tylsän, synkän ja syksyisen illan lohturuokaa. Laitoin kastikkeen joukkoon hyvää italialaista tuorepastaa; pinaatti- ja ricottatäytteisiä tortellineja, mutta muukin täytetty pasta käy kuten raviolit. Tätä voi syödä sellaisenaan tai paistaa kaveriksi vaikka broilerfileen tai pihvin, tai tee salaatti kaveriksi jos haluat kasvisaterian. Tämä helppo kastike käy tietysti muihinkin ruokiin esim.lasagnen vaaleaksi kastikkeeksi tai gratiineihin, kun lisäät päälle vielä juustoraastetta.

Kastikkeen ainekset:

3 rkl voita
3 rkl venhäjauhoja
3,5 dl maitoa
2 dl kermaa tai kasvirasvavalmistetta
½ pkt Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
ripaus suolaa, mustapippuria
1 tl yrttisekoitusta
ripaus raastettua muskottipähkinää
500g tortellineja tai muuta pastaa



Anna voin sulaa kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita hyvin ja lisää maito pienissä erissä kokoajan hyvin sekoittaen. Kun kastike on tasaista lisää kerma. Anna kastikkeen kiehahtaa, sen jälkeen pienennä levyä ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää kuutioitu juusto ja mausteet ja sekoita tasaiseksi.
Keitä valitsemasi pasta ohjeen mukaan ja valuta se hyvin. Kaada pasta kastikkeen joukkoon ja herkuttele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti