keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Tulinen broileri-nuudelikeitto (flunssantappaja)

Meinaa tulla flunssa, eikä oikeastaan meinaa vaan tuli. Nyt sitten kunnon tulista soppaa keittämään, josko pöpöt pelästyisi! Koko keitto valmistuu paistinpannulla, ota siis vähän suurempi pannu käyttöön, minä aloitin pienemmällä ja jouduin vaihtamaan. Annoksesta tulee pari lautasellista reilun tulista soppaa.

Ainekset:

3  broilerfileetä
2 cm pätkä inkivääriä
1-2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
3 pientä paprikaa (sweet bite pepper)
½ chilipalko
120 g nuudelia
2 rkl öljyä
½ tl suolaa ja mustapippuria
n. 7-8 dl vettä
(persiljaa tai korianteria keiton pinnalle halutessasi)


Paista broilerfileet kevyesti öljyssä. Nosta syrjään ja laita fileille suolaa. Laita pannulle lisää öljyä. Lisää öljyyn sipulikuutiot ja kuullota hetki. Lisää sitten pieneksi pilkottu inkivääri ja valkosipuli sekä suikaloidut paprikat ja chili. Lisää suola ja reilusti mustapippuria.



Kun vihannekset ovat pehmenet hieman (pari minuuttia), lisää pannulle vettä ja anna kiehahtaa, lisää sitten nuudelit. Sammuta liesi ja anna olla lämpimällä levyllä. Sekoittele, nuudeli kypsyy parissa minuutissa.




Kauho lautaselle höyryävää keittoa, hengittele ensin voimakkaita tuoksuja ja ala nauttia. En tiedä viekö keitto pöpöjä mennessään, mutta hengitys alkaa virtaamaan vapaammin:-).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti