lauantai 19. maaliskuuta 2016

Bagna Cauda

Tämä ihastuttava kastike on valkosipulin ystävän pakkomielle. Kastiketta tarjoillaan Italiassa mihin vuorokauden tahansa rapeitten raakojen kasvisten kanssa, leipäkin maistuu ihanalta tähän kastikkeeseen dipattuna. Lisäksi tarjotaan runsaasti punaviiniä. Bagna Cauda tarkoittaa kuumaa kylpyä ja sitähän se onkin.


Itse tein kastiketta vain puolikkaan annoksen, koska syön sitä yksin!
Ainekset kahdelle:

100 g voita
8 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä pienittynä
8 anjovisfileetä
vastarouhittua pippuria
(suolaa)

Laita ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen reilu 5 minuuttia kunnes anjovikset ovat melkein sulaneet kastikkeeseen. Tarjoa tulikuumana.
Kastiketta ei voi säilyttää vaan se on syötävä heti, mikä tosin ei ole mikään ongelma!

Leikkaa haluamiasi kasviksia lautaselle ja kaada kuuma kastike tarjoilukulhoon. Kukkakaali on oma suosikkini, sen uurteisiin kastike tarttuu mukavasti.

Vivahteinen ja kehittynyt Cannonnau di Sardegna sopii napostelujen seuraksi. Grenache on viinin rypälelajike, toisaalta Cannonau on Grenache-rypäleen sardinkielinen nimi.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti