Ainekset:

2 dl turkkilaista/kreikkalaista jugurttia
3 rkl maitotiivistettä tai sokeria
½ sitruunan mehu
ripaus jauhettua inkivääriä
1 iso päärynä
1 prk (235g) persikkaa
muutama mintunoksa
Koristeeksi 1 päärynä
Pilko hedelmät mielellän lasiseen astiaan (ulkonäön vuoksi, jotta näet kerrokset) ja revi joukkoon mintunlehtiä, sekoita. Laita sitten sekoituskulhoon mascarpone, jugurtti, maitotiiviste, sitruunamehu ja ripaus inkivääriä. Sekoita massa tasaiseksi. Maitotiivisteestä tulee sekoitukseen hieman väriä ja se antaa seokselle mukavan toffeemaisen maun, mutta voit toki käyttää sokeriakin. Tästä jälkkäristä ei tule kovin makeaa, mutta sitäkin herkullisempaa. Laita mascarponeseos hedelmien päälle ja jätä jääkaappiin tekeytymään. Pöytään nostettaessa koristele päärynälastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti