lauantai 26. maaliskuuta 2016

Hedelmäinen mascarponeherkku

Pääsiäinen. Eilen syötiin äidin luona lammasta ihanine lisukkeineen ja päälle juustokakkua mandariiniglaseerauksella. Tänään laitan kotona ranskalaista ruokaa (ohje tulee ehkä huomenna), mutta aamun aloitin tämän päivän jälkkärin teolla. Tai oikeammin aloitin valmistuksen jo eilen, herkun päälle tulevat päärynäsiivut tein jo etukäteen.

Ainekset:

1 pkl mascarponejuustoa
2 dl turkkilaista/kreikkalaista jugurttia
3 rkl maitotiivistettä tai sokeria
½ sitruunan mehu
ripaus jauhettua inkivääriä
1 iso päärynä
1 prk (235g) persikkaa
muutama mintunoksa

Koristeeksi 1 päärynä
Aloita koristeiden teolla. Pese päärynä ja siivuta se ohuiksi siivuiksi. Laita uuninpellille 175 asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Sammuta uuni ja jätä jälkilämpöön ja noin puoleksi tunniksi, kunnes siivut ovat läpikuultavia ja kuivahtavat. Jätä siivut huoneenlämpöön esim. talouspaperin päälle.

Pilko hedelmät mielellän lasiseen astiaan (ulkonäön vuoksi, jotta näet kerrokset) ja revi joukkoon mintunlehtiä, sekoita. Laita sitten sekoituskulhoon mascarpone, jugurtti, maitotiiviste, sitruunamehu ja ripaus inkivääriä. Sekoita massa tasaiseksi. Maitotiivisteestä tulee sekoitukseen  hieman väriä ja se antaa seokselle mukavan toffeemaisen maun, mutta voit toki käyttää sokeriakin. Tästä jälkkäristä ei tule kovin makeaa, mutta sitäkin herkullisempaa. Laita mascarponeseos hedelmien päälle ja jätä jääkaappiin tekeytymään. Pöytään nostettaessa koristele päärynälastuilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti