Ainekset kahdelle:
200 g tagliatellea
1 valkosipulin kynsi
8 anjovisfileetä
3 rkl oliiviöljyä
0,5 tl chilirouhetta tai 2 pientä peperoncinoa
mustapippuria
1 rkl isoja kapriksia
3 rkl persiljasilppua
2,5 dl parmesaaniraastetta
Laita vesi kiehumaan pastalle. Lisää suola ja pasta ja keitä ohjeen mukaan tai vähän alle. Sillä aikaa pese sitruuna tosi hyvin kuumalla vedellä ja harjaa juuresharjalla. Raasta sitruunasta keltainen kuoren osa ja purista mehu suoraan kulhoon, jossa tarjoat pastan. Lisää joukkoon 2 dl raastettua parmesaania, silputut anjovisfileet, chilirouhe, hienonnettu valkosipulinkynsi ja kaprikset. Sekoita ainekset sekaisin.
Kun pasta kypsää, lisää se anjovisseokseen ja sekoita ainekset yhteen. Voit säästää tilkan pastan keitinvettä ja lisätä sen joukkoon. Tarjoilukulhoon voit laittaa vielä päälle ½ desin verran parmesaaniraastetta ja ripauksen mustapippuria. Ripottele päälle persiljasilppua (just nyt ei sattunut olemaan tuoretta, mutta käytä sitä mieluummin!) Pasta on parhaimmillaan heti nautittuna ja makua riittää.
.
Koska pastaa tuli aika paljon, seuraavana päivänä "jatkojalostin" lopun pastan; paistoin 150g äyriäissekoitusta nopeasti pannulla ja kaadoin pastan päälle lämpiämään. Koristeeksi muutama parmesaanilastu ja nyt tuoretta persiljaa. Ruokajuomana raikas Pellegrino lähdevesi, joka on peräisin San Pellegrino Terme -lähteestä Italiassa.
Pitää kokeilla.
VastaaPoista