sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Chili sin carne

Onko lihakiintiö täynnä joulun jälkeen? Tee siis tuttu chili con carne ilman lihaa (sin carne). Turvotettu soijarouhe näyttää aivan jauhelihalta, voi olla että  saat jopa huijattua lihan ystävää, jollet kerro ainesosia! Toki voit tehdä kastikkeen lihastakin, soijan tilalle vaan 400g jauhelihaa tai naudanlihasuikaleita.

Ainekset:

2 dl tummaa soijarouhetta + 4dl vettä+ ½ tl suolaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 paprika
1 chili
1 prk paseerattua tomaattia
1 prk kidney papuja
½ tl paprikajauhetta
1 rkl (ruoko)sokeria
1 rkl soijaa
1 rkl häränfondia
mustapippuria
suolaa tarvittaessa
persiljaa


Laita ensin kiehumaan vesi, suola ja soijarouhe. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi imeytyy rouheeseen.
Pilko sipuli ja valkosipuli. Laita pannuun öljyä ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää turvotettu soijarouhe ja sekoittele. Lisää pilkottu paprika ja chili sekä mausteet.


















Kaada sitten joukkoon tomaatti ja valutetut pavut. Anna hautua puolisen tuntia. Tarkasta maku ja lisää persiljaa joukkoon. Tarjoa riisin kera. Viinisuositusta tähän ei tule, nautin tämän ruoan itse tehdyn viinirypäleistä tehdyn mehun kera.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti