perjantai 1. tammikuuta 2016

Punajuurivuoka ja ahvenfileet

Mehevässä punajuurivuoassa maistuu sinihomejuusto ja maukkaat ahvenfileet sopivat hyvin sen kaveriksi. Tämä on sellaista ruokaa, jonka tekemiseen kuluu aikaa ja se sopii siten viikonlopun ohjelmaan, kukapa nyt arkena jaksaisi pari tuntia käyttää ruoanvalmistukseen. Vaivan palkaksi saat maukasta herkkua lautasellesi.

Ainekset punajuurivuokaan:

700g punajuuria
100g aurajuustoa murennettuna
ripaus suolaa punajuurien keittoveteen
1 prk smetanaa
öljyä
korppujauhoja

Keitä punajuuret kuorineen kypsäksi. Keittoaika riippuu punajuurten koosta, mutta tunti riittää joka tapauksessa. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä.  Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon smetana, sinihomejuusto ja tarvittaessa ripaus suolaa. Levitä seos öljyttyyn uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista punajuurivuokaa 175 asteessa noin 30 minuuttia.




Ahvenet ja mausteseos:

350g ahvenfilettä

Mausteseos:
1 dlvehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl tilliä
paistamiseen voita
sitruunaa


Avaa ahvenfileisiin v:n muotoinen aukko, jotta saat pystyruodot pois. Sekoita mausteseoksen aineet yhteen. Pyörittele fileet seoksessa. Kuumenna voi paistinpannulla. Paista ahvenet voissa varovasti kullanruskeiksi. Purista päälle sitruunamehua.





















Tarjoa ahvenet punajuurivuoan ja raikkaan tillikurkun (kurkkua, tilliä, suolaa, mustapippuria, sitruunamehua ja oliiviöljyä) kanssa. Ruokajuomaksi vielä uuden vuoden kunniaksi kuohuvaa, italialaista Soligo Proseccoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti