Ainekset:
25 g voita
100 savukinkkua tai pekonia
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso porkka
2 sellerinvartta
600g jauhelihaa
4 rkl tomaattisosetta
1½ dl valkoviiniä
5 dl lihalientä
ripaus kanelia
suolaa ja mustapippuria
Sulata voi pannussa ja paista siinä kinkkua ja jauhelihaa. Kun ne ovat saaneet väriä lisää pannulle pilkottu sipuli, valkosipuli, porkkana ja sellerinvarret ja anna kypsyä hetken aikaa.
Kaada pannulle valkoviini, lihaliemi ja tomaattisose/pyree. Ripauta joukkoon kanelia ja rouhi reilusti mustapippuria. Anna kiehua hiljaa hymyillen pari tuntia. Odota maltilliseti makujen kehittymistä ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarpeen vaatiessa voit lisätä hieman nestettä.
Keitä valitsemasi pasta ja nosta ihanaa kastiketta päälle. Voit myös raastaa annokseen parmesaania (tämä kuuluu enemmänkin nykyiselle bolognese kastikkeelle).
Ruokaviininä maistui täyteläinen Cordillera Syrah.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti