Ainekset:
1200 g lohta tai kilon lohifilee
10 miniluumutomaattia
10 basilikanlehteä
2-3 rkl hyviä kapriksia
suolaa, mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1-2 fenkolia
1 rkl voita ja 1 rkl öljyä
suolaa
Perkaa kala fileeksi tai ota valmis filee esille. Suolaa lihapuolelta (otin myös lihat ruodon vierestä ja laitoin palat fileiden keskelle). Laita nahkapuoli ylöspäin vuokaan ja uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi. Ota sitten vuoka esille ja nosta fileestä nahka pois. Asettele fileelle tomaattisiivut/puolikkaat, basilikan lehdet ja kaprikset. Käytä hyviä vähän isompia kapriksia, (capperi al sale on parasta, mutta niitä saa täältä harvoista kaupoista ja niitä pitää liottaa tunti). Lorauta kalan päälle oliiviöljyä ja mustapippuria. Laita takaisin uuniin 15 minuutiksi.
Valmistele sillä aikaa fenkoli. Ota vihreät tupsut pois ja säästä ne koristeluun. Leikkaa pois fenkolin kanta ja 1 cm varsien päistä. Poista uloin kerros fenkolista ja leikkaa jäljelle jäänyt fenkoli pitkittäin siivuiksi. Laita voi ja öljy pannulle ja paista fenkoleihin väriä. Laske sitten levyn lämpötila pienelle ja laita kansi päälle, anna hautua ainakin 10 minuuttia. Mausta suolalla.


Nosta lautaselle maukas kalapala ja fenkolia, koristele fenkolin tupsuilla. Juomaksi raikasta valkoviiniä, tällä kertaa viinini on Enrico Serafino Gavi del Comune di Gavi 2014. Piemontelainen viini on tehty hieman erikoisemmasta cortese rypäleestä ja on sopivan vivahteikas maukkaalle kalaruoalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti