torstai 8. toukokuuta 2014

Itämainen kaapinsiivous: Vietnamilaiset kevätkääryleet ja thai-jauhelihapötkylät

Aika kurkistaa kuivakaappiin. Täällä on Vietnamista tuotuja riisipapereita? Pussi Tom Yam keittoaineksia? Nuudeleita? Pakasteessa Vietnamese wok-ainekset? Maustehyllyllä jauhettua, kuivattua katkarapua?  Jääkaapissa jauhelihaa. Ei muuta kun kamat kasaan: Siis kevätkääryleet, nuudeleita ja jauhelihapötkylöitä. Näitä kevyitä vietnamilaistyyppisiä kevätkääryleitä ei kypsennetä, vaan ne nautitaan kylminä esim. chilikastikkeen kanssa.  















Kevätkääryleet kahdelle:

Vietnamilaisia wokkivihanneksia ½ pussia
parsakaalia
valkosipulia
katkarapujauhetta
kalakastiketta
rapeaa salaattia
riisipaperia

Paahda wokkivihanneksia kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisäksi laitoin pieniä parsakaalin kukintoja ja valkosipulia. Paista vielä muutama minuutti. Lisää katkarapujauhe tai voit myös käyttää tuoreita katkarapuja (ne tuovat mukavasti myös lisänäköä kääryleisiin). Lisää joukkoon tilkka kalakastiketta anna sen kiehahtaa pois. Laita paistos jäähtymään.


















Kostuta riisipaperi kuumassa vedessä ja anna sen hetki pehmitä. Nosta keittiöpyyhkeelle ja kasaa levyn keskelle salaattia ja vihannespaistosta. Taita riisipaperi täytteen päälle, nosta päädyt keskelle ja kääri sitten rullalle. Ainekset riittävät 5-6 kääryleeseen.




Jauhelihapötkylät:

250 g naudan jauhelihaa
sipuli pilkottuna
valkosipuli hienonnettuna
suolaa ja pippuria
Tom Yam keittoainespussi (Pirkka)

Sekoita ainekset ja muotoile haluamallasi tavalla, minä tein pötkylöitä. Paista kypsäksi öljyssä.

Lisäksi laitoin vielä nuudelia ihan vaan naturel, koska kääryleet ja lihapötkylät ovat riittävän maukkaita. Kokoa lautaselle kevätkääryleet, nuudelit ja pötkylät. Ripottele pinnalle lehtipersiljaa ja lisää vielä sweet chilikastiketta. Tom yam, mums, nam!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti