lauantai 17. toukokuuta 2014

Toscanan tomaattipiiras

Mökkikausi on alkamassa ja tein kotona valmiiksi mukaan otettavaksi mehukasta toscanalaista tomaattipiirakkaa. Ei tarvitse sitten mökillä tiskailla. Hyvistä raaka-aineista ei voi tulla muuta hyvää. Eiköhän tämä maistu saunan jälkeen.

Ainekset, 6 annosta:

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä

Sekoita voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää hiukan vettä ja ja sekoita kunnes taikina on tasaista. Tee taikinasta pallo ja kääri se tuorekelmuun. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

 Täyte:
 
100g mozzarellaa
4 tomaattia
4-6 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
2 rkl sinappia
1 rkl polenta- tai mannasuurimoita
3 rkl pinjansiemeniä
2 munaa
2½ dl kermaa
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku basilikaa
suolaa, mustapippuria





Valmistus:
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Viipaloi tomaatit ja mozzarella, silppua aurinkokuivatut tomaatit. Kauli taikinasta pyöreä piiraspohja joka on pari senttiä suurempi kuin vuoka. Painele taikina vuokaan. Levitä pinnalle sinappi ( Dijon-hunaja) ja ripottele polenta- tai mannasuurimoita. Aseta tomaattisiivut piiraspohjalle, lisää aurinkokuivat tomaatit ja pinjansiemenet sekä niiden päälle mozzarellasiivut.


Silppua valkosipulinkynsi ja basilikat. Vatkaa yhteen munat ja kerma. Lisää seokseen basilika, valkosipuli, suola ja pippuri ja kaada seos täytteen päälle. Paista piiras kullanruskeaksi uunin alaosassa noin 40 minuuttia.


Lisäksi tänään on tarkoituksena grillata kaslerpihvejä. Marinoin pihvit öljyllä, tilkalla tomaattipyreetä, paprika- ja chilijauheella. Lisäksi marinadiin meni basilikan varret pilkottuina. Salaatin asian ajaa valmis italian salaattisekoitus; rucolaa, punamangoldia ja pinaattia, hieman suolaa ja pippuria sekaan sekä liraus oliiviöljyä.
Perfetto.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti