Marinadi paisteille:
1 ruukku oreganoa
1 valkosipulinkynsi
½ sitruuna viipaleina
½ keskivahva chili
½ dl oliiviöljyä
hienoa merisuolaa ja mustapippuria
Marinadiohje on kuudelle paistille, minun pakkauksessani oli neljä, mutta tein silti marinadin ohjeen mukaan. Viipaloi valkosipulit, chili ja hienonna oregano. Hiero paisteihin ensin suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä, lisää valkosipuli, chili, oregano ja ja sitruunaviipaleet, anna maustua tunnin verran. Kypsennä maustuneet paistit uunissa 200 asteessa noin tunti.
Tässä marinointivaihetta, vielä puuttuu sitruuna ja oregano.
Ruoan seuraksi valmistui risottoa. Ohjeen voit katsoa parsarisoton kohdalta, tosin tänään se valmistui ilman parsaa, joukossa oli lehtipersiljaa. Ja toinen poikkeus, juustona ei ole parmesaania vaan pecorinoa. Kun risotto on valmis ja kanat kypsiä, kokoa annos ja vuole pecorino-lastuja pinnalle. Huipennuksen ruoalle antaa tänään ihana paksu päärynä-saksanpähkinä balsamico cream. Aika tykkiä tavaraa ja ihanan hedelmäisen makuista (no oli sillä hintaakin).
Ruokajuoma tähän annokseen ei tule Sisiliasta, mutta läheltä kuitenkin, Italian saappaan korosta Pugliasta. Canaletto Chardonnay Verdeca on ihana hedelmäinen ja sopii hyvin suht voimakkaasti maustetun kananpojan kanssa. Buon appetito!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti