lauantai 3. toukokuuta 2014

Kananpojan paistia Sisilian serkun tapaan

Tänään pataan lennähti (Sisilian matkaa odotellessa) Huttulan Kukon kananpojan paisteja ja ohje on lähes suoraan Sukulalta. Huttulan Kukko on lietolainen yritys, jonka ideologia menee Jyrkin sanojen mukaan näin: " Me Huttulassa kasvatamme ja jalostamme maalaiskanoja. Omissa käsissä on koko arvoketju, joka lähtee tilalla haudotuista munista syntyneistä poikasista päätyen kokkien pannuille ja kauppojen kautta kuluttajien lautasille". Ja kuulkaa maku on loistava! Kerran jo valmistin aterian fileesuikaleista, jotka olivat isoja ja mehukkaita sekä tietysti maustamattomia.

Marinadi paisteille:
1 ruukku oreganoa
1 valkosipulinkynsi
½ sitruuna viipaleina
½ keskivahva chili
½ dl oliiviöljyä
hienoa merisuolaa ja mustapippuria

Marinadiohje on kuudelle paistille, minun pakkauksessani oli neljä, mutta tein silti marinadin ohjeen mukaan. Viipaloi valkosipulit, chili ja hienonna oregano. Hiero paisteihin ensin suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä, lisää valkosipuli, chili, oregano ja ja sitruunaviipaleet, anna maustua tunnin verran. Kypsennä maustuneet paistit uunissa 200 asteessa noin tunti.

Tässä marinointivaihetta, vielä puuttuu sitruuna ja oregano.

Ruoan seuraksi valmistui risottoa. Ohjeen voit katsoa parsarisoton kohdalta, tosin tänään se valmistui ilman parsaa, joukossa oli lehtipersiljaa. Ja toinen poikkeus,  juustona ei ole parmesaania vaan pecorinoa. Kun risotto on valmis ja kanat kypsiä, kokoa annos ja vuole pecorino-lastuja pinnalle. Huipennuksen ruoalle antaa tänään ihana  paksu päärynä-saksanpähkinä balsamico cream. Aika tykkiä tavaraa ja ihanan hedelmäisen makuista (no oli sillä hintaakin).


Ruokajuoma tähän annokseen ei tule Sisiliasta, mutta läheltä kuitenkin, Italian saappaan korosta Pugliasta. Canaletto Chardonnay Verdeca on ihana hedelmäinen ja sopii hyvin suht voimakkaasti maustetun kananpojan kanssa. Buon appetito!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti