Pinaattitäyte:
100g pinaattia

suolaa, pippuria, muskottipähkinää, basilikaa, timjamia
Paista pinaattia nopeasti öljyssä pannulla, kaada pannulta leikkuulaidalle ja pilko veitsellä pieniksi paloiksi. Lisää ricottajuuston sekaan suola ja mausteet ja lisää jäähtyneet pinaatit joukkoon. Ensimmäinen täyte valmis!
Herkkusienitäyte:

250g tuoreita herkkusieniä
1 shalottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl leivänmuruja tai korppujauhoa
100g ricottajuustoa
1 muna
suolaa, pippuria
Paista sipulia ja valkosipulia hetki pannussa, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Pieni silläaikaa sienet hienoksi rouheeksi ja lisää myös ne pannulle ja paista hetkinen. Lisää leivänmurut ja maun mukaan suolaa ja pippuria. Vatkaa muna kulhossa kevyesti haarukalla, lisää ricottajuusto ja jäähtynyt sienipaistos.
Toinen täyte valmis!
Askarteluvaihe:
Tee pasta kaulien tai pastakoneella nro 5 paksuuteen. Sitten vaan onkin mielikuvitus rajana sopivia muotoja keksiessä. Laita taikinalle täytettä, mutta varo laittamasta liikaa, etteivät raviolit aukea keitettäessä. Limaa saumakohdat vedellä, ts. ota vesikippo viereesi ja kastele sormillasi saumakohdat ennen kun alat puristaa paloja yhteen.

Tässä meidän herkkusieni-raviolin
askartelua.
Sitten pastat kiehumaan suolattuun veteen asetellen yksi kerrallaan, korkeintaan 10 kpl samaan aikaan. Keitetään n. 4-5 min, kypsät pastat nousevat pintaan. Nosta raviolit reikäkauhalla tarjoilulautaselle ja pidä lämpinä esim. folion alla kunnes saat kaikki valmiiksi. Kaada valmiiden raviolien päälle voikastike ja raastettua pecorino juustoa, parmesaani käy myös tietysti aina.
Kastike: Sulata kattilassa 75g voita ja lisää suolaa, mustapippuria ja salviaa. Anna haustua hetki. That's it. Lurpsis!
Vasemmalla sienitäytteiset ja oikealla ylhäällä pinaatitäytteiset raviolit.
Oikealla alhaalla taitaa olla molempia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti