Burgeritaikina kahdelle:
250g naudan jauhelihaa
sipuli hienonnettuna
valkosipulinkynsi
muna
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
yrttisekoitusta
piparjuuritahnaa
Sekoita kaikki aineet kulhossa. Jaa massa 4 osaan. Muotoile vedellä kostutetuin käsin pihveiksi. Avaa pihvit terävällä veitsellä ja laita keskelle reilu nokare piparjuuritahnaa. Sulje ja laita 200 asteiseen uuniin vartiksi paistumaan.
Laita lisukkeet valmistumaan. Minulla on tänään paistettua kesäkurpitsaa ja perunaa. Keitä perunat lähes kypsiksi. Paista itketetyt kesäkurpitsaviipaleet pannulla, kun ne ovat lähes kypsiä, lisää keitetyt ja kuoritut perunat paloina sekaan ja jatka paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kastike:
reilu nokare voita
rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
vasikanfondia
mustapippuria
pari tl piparjuuritahnaa
tilkka kermaa
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja anna niiden imeytyä voihin. Lisää vesi pikkuhiljaa ja sekoita koko ajan vispilällä. Lisää fondia ja mustapippuria. Anna poreilla hiljakseen viitisen minuuttia. Lisää piparjuuritahna ja tilkka kermaa ja anna vielä lämmetä. Tästä tuli ihanan väristä, kuin kinuskia, muttakin kirpeää ja maukasta.
Kokoa annos: pihvit, kastike ja paistos lautaselle, vähän salaattia viereen (venälaiset suolakurkut toimisivat myös hyvin, mutta niitä multa ei tähän hätään löydy). Näin Vappupäivänä tämä ruoka piristää, varsinkin jos on tullut iloittua aamuvarhaiseen. Pihvit sopivat vappupäivän piknikillekin mainiosti vaikka punakaalisalaatin ja suolakurkkujen kera. Ruoan kyytipojalksi käy varmasti olut, mutta koska olut ei kuulu minun yleiseen varustelutasooni, saa kaapista löytyvä chileläinen merlot kelvata!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti