maanantai 12. toukokuuta 2014

Lohta tomaatti- ja yrttikastikkeessa, rosmariiniperunoita ja vihannespaistos

Äitienpäivä. Tänään äiti tekee ruokaa, mutta helpolla tavalla. Kauppias tarjosi uutuustuotetta kaupan päälle; Abban mietoa tomaatti- ja yrttikastiketta lohelle, ja päätin kokeilla sitä. Lisäksi uuniin rosmariiniperunoita, aina helppoja ja hyviä. Sitten kasviksia pannulla.

Rosmariiniperunat:

Pese perunat ja lohko ne haluamasi mallisiksi. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria sekä rosmariinia. Pirskottele oliiviöljyä pinnalle ja kääntele mausteet ja öljy sekaisin. Laita 200 asteiseen uuniin n. 40 minuutiksi.

Lohi:

Lado lohipalat n. 500g uunivuokaan. Ripottele kaloille vähän suolaa ja kaada päälle kastike. Ohjeen mukaan se olisi siinä, mutta minä laitoin vielä timjamin oksia lisämakua antamaan. Laita lohi uuniin kun perunat ovat kypsyneet 20 minuuttia. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia.


Kasvikset:

Keitä kevysti valitsemiasi kasviksia suolatussa vedessä muutaman minuutti. Minulla oli porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia. Ala sillä aikaa paistaa pannulla sipulia ja valkosipulia. Kun ne ovat kuullottuneet lisää vähän chiliä ja kirsikkatomaatteja sekä esikeitetyt vihannekset.
Paista muutama minuutti ja mausta suolalla ja pippurilla.




Alkusalaatin voit tehdä mielesi mukaan, rapusalaatti sopii hyvin. Ja kalan kaveriksi vielä sitruunaa, jota voi lisätä happoisuutta antamaan. Viininä tänään hedelmäinen, viheromenainen ja limettinen Sommelier Selection Pinot Grigio Riesling ja jälkkäriksi kahvia ja äitienpäivälahjaksi saatuja ihania belgialaisia suklaakonvehteja. Äiti kiittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti